Șeful Poliției de Frontieră, la „Pervomaisc-Cuciurgan”: Suntem determinați să asigurăm activitatea acestui punct de trecere la capacitate maximă

Șeful Poliției de Frontieră, la „Pervomaisc-Cuciurgan”: Suntem determinați să asigurăm activitatea acestui punct de trecere la capacitate maximă

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a efectuat astăzi prima vizită de documentare la punctul de trecere a frontierei „Pervomaisc – Cuciurgan” (auto) și la punctul „Novosavițcoe–Cuciurgan” (feroviar), aceasta fiind un prim pas în acțiunile care urmează să fie consolidate de comun cu Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, informează OFICIAL.

„Relansarea controlului în comun pe segmentul central (transnistrean) reprezintă unul dintre obiectivele prioritate în mandatul pe care îl exercit în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Prin acest obiectiv perfect realizabil vom putea demonstra întregii comunități internaționale importanța de a controla în întregime frontierele constituționale ale Republicii Moldova și, totodată, vom fi un exemplu de urmat pentru multe state care au aceeași problemă de soluționat (sau conflictul din estul Ucrainei). Vreau să mulțumesc Prim-ministrului Republicii Moldova Maia Sandu și Președintelui Ucrainei pentru susținere și suport politic acordat și, nu în ultimul rând, partenerilor internaționali pentru toată asistența acordată”, a declarat Vasiloi.

Totodată, șeful Poliției de Frontieră a spus că fosta guvernare trebuie să spună de ce, după mai mult de doi ani, „Pervomaisc-Cuciurgan” – punctul de trecere a frontierei de stat pe segmentul transnistrean și unicul din cele 25 de pe acest segment, unde este arborat drapelul țării, activează „doar la cerere”

„Fosta guvernare trebuie să răspundă – de ce după doi ani activăm „la cerere”? Echipa Poliției de Frontieră este determinată, împreună cu partenerii din Ucraina, în scurt timp să asigure activitatea acestui punct de trecere la capacitate maximă, așa cum o facem la Palanca și la alte puncte de trecere. Or, ceea ce facem – facem pentru oamenii noștri și securitatea lor”, a menționat oficialul.

Rosian Vasiloi a mai spus că vizita aceasta e prima, dar nu și ultima. „Urmează alte vizite și negocieri pentru a ne asigura că segmentul transnistrean al frontierei de stat este în mâinile noastre – ale autorităților de frontieră ale Republicii Moldova și ale Ucrainei. Împreună aducem schimbarea”, a conchis el.

68583523_2337804646482971_8088472322396127232_n

67566482_2345039102433134_391977858102198272_n

Cristina Pendea

Share