Politolog, despre Maia Sandu: „Execută un atac public contra ambelor tabere”

Politolog, despre Maia Sandu: „Execută un atac public contra ambelor tabere”

Politologul Dionis Cenușă susține că „deputatul Octavian Țîcu sparge tăcerea, după numirile pentru Centrul Anti-Corupție și Procuratură, și alte călcări prin strachini ale coaliției”, informează OFICIAL.

„Dânsul evidențiază ceea despre ce observatorii critici din sectorul non-guvernamental avertizează Blocul ACUM, din prima zi a guvernării în coaliție. Sigur, afirmațiile sale sunt neplăcute pentru cei care pretind că nu fac altceva decât să curățe țara de Plahotniuc, chiar dacă în fiecare zi îi consolidează pozițiile lui Dodon și Socialiștilor”, a mai adăugat politologul.

„După ce Octavian Țîcu face aceste declarații, Vlad Batrîncea se plânge public pentru faptul că partenerii din ACUM fac declarații deplasate, cu ton acuzator la adresa Socialiștilor și ai lui Dodon Igor, și al partenerilor externi, adică Rusia. El folosește abil această ocazie pentru a pune pe masă ideea unui acord bilateral, între ACUM și Socialiști, care să demarcheze limitele guvernării și ale politicii externe”, a scris Cenușă, pe Facebook.

„Premierul Maia Sandu continuă reacția în lanț cu propriul mesaj, deloc împăciuitor, ci mai degrabă tăios. Curios, dar în loc să discute pe intern cu proprii colegi din ACUM și cu partenerii din PSRM, dânsa de fapt execută un atac public contra ambelor tabere. Făcând aceasta, premierul Sandu i-a apărare guvernului, care ar reieși că este cel mai integru și profesionist din actuala ecuație de putere. Iar mesajul acesteia dedicat cetățenilor, deși este sincer și bine închegat, arată că guvernarea face declarații ce nu tocmai se leagă cu toate faptele, mai ales când sunt numite persoane în funcțiile organelor de drept. Premierul reușește să compenseze anumite erori cu aducerea unor persoane credibile în sistem, dar este acest lucru suficient pentru a mișca carul reformelor înainte?”, a conchis politologul.

Mihaela Rotari

Share