Proiectul de lege privind instituirea Avocatului antreprenorilor va fi elaborat de instituția prezidențială în colaborare cu mediul de afaceri

Proiectul de lege privind instituirea Avocatului antreprenorilor va fi elaborat de instituția prezidențială în colaborare cu mediul de afaceri

La Președinție, astăzi, s-au desfășurat consultări cu reprezentanții asociațiilor de business și mediului de afaceri pe subiectul instituirii în Republica Moldova a funcției de Ombudsman (avocat) al antreprenorilor, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, în discuție a fost pusă viziunea instituției prezidențiale asupra statutului Avocatului antreprenorilor, sarcinile și atribuțiile aferente acestei funcții, criteriile de selectare a candidaților, precum și alte aspecte conceptuale pe acest subiect. O atenție sporită a fost atribuită procedurii/mecanismului de selecție și numire în funcția respectivă.

În cadrul discuțiilor s-a convenit și asupra pașilor următori în procesul de promovare a acestei inițiative. Proiectul de lege va fi elaborat de instituția prezidențială în strânsă colaborare cu participanții la reuniunea de astăzi, astfel ca la începutul lunii septembrie să fie înaintat spre consultări largi cu toate părțile interesate. În urma definitivării proiectului, inițiativa legislativă respectivă va fi înaintată de către Președintele țării spre aprobare Parlamentului, pe parcursul sesiunii toamnă-iarnă 2019.

Următorul proiect care va fi consultat în formatul respectiv, va fi proiectul Legii prevenirii, care va oferi oamenilor de afaceri un grad sporit de protecție în relațiile cu statul.

Cristina Pendea

Share