PUN – către cetățeni: Nu vă lăsați provocați!

PUN – către cetățeni: Nu vă lăsați provocați!

Partidul Unității Naționale (PUN) a publicat o adresare către cetățeni, în care vorbește despre faptul că „Republica Moldova traversează o etapă dificilă din istoria recentă a existenței sale. Războiul de agresiune imperialistă a Rusiei împotriva Ucrainei a aruncat în aer securitatea regională și internațională”, informează OFICIAL.
„Șantajul economic al Gazpromului împotriva întregii lumi a declanșat criza energetică globală. În aceste condiții, Republica Moldova este nevoită să facă față tuturor provocărilor, fiind puternic sprijinită de forțele euroatlantice – România, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii. Obținerea în acest an de către Republica Moldova a statutului de candidat pentru integrarea europeană este cel mai important eveniment politico-juridic după semnarea și ratificarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană în 2014. Această realizare însă nu garantează ireversibilitatea cursului pro-occidental al Republicii Moldova. Din păcate, speculând consecințele crizei energetice globale – majorarea galopantă a prețurilor la toate produsele de primă necesitate, la resursele energetice, scăderea puterii de cumpărare, forțele politice reacționare din Republica Moldova, partidele pro-ruse, conduse de interlopi și hoți de miliarde (PSRM, ȘOR, PCRM și altele), au decis să clatine barca guvernării PAS, chemând la proteste în masă pentru a declanșa o criză politică de proporții, menită să răstoarne actuala putere pro-occidentală din Republica Moldova” – a afirmat formațiunea.
Partidul Unității Naționale, în context, face apel către toți cetățenii „să nu se lase provocați, cumpărați de promisiunile deșarte ale acestor șarlatani politici!”.
Potrivit partidului, orice destabilizare a situației în momente de maximă tensiune regională, poate duce la izbucnirea unui conflict militar de proporții la Chișinău.
Totodată, PUN a reiterat că pledează pentru Unirea Republicii Moldova cu România și consideră că Unirea este unica soluție politică în aceste vremuri cumplite de crize multiple, atât de periculoase pentru întreaga lume.
„În lipsa unei majorități calificate în Parlamentul din Chișinău pentru votarea Unirii celor două state românești, Partidul Unității Naționale susține acțiunile actualei guvernări PAS, care protejează populația de efectele crizelor cauzate de războiul imperialist al Rusiei împotriva Ucrainei.
Totodată, PUN își rezervă libertatea de a critica actuala guvernare pentru a-i îmbunătăți prestația în interesul tuturor cetățenilor”, se mai spune în apelul formațiunii.
Share