PSDE salută decizia Parlamentului de a construi chei pe râurile Prut și Nistru pentru a facilita exportul mărfurilor

PSDE salută decizia Parlamentului de a construi chei pe râurile Prut și Nistru pentru a facilita exportul mărfurilor

Partidul Social Democrat European (PSDE) salută faptul că Parlamentul a aprobat în lectura a doua posibilitatea construcțiilor cheiurilor pe râurile Prut și Nistru pentru a facilita exportul mărfurilor, în special a celor agricole, însă, spune că, așteaptă să vadă „cum va fi realizată. Pentru că știm că, în cazul actualei guvernări, de la vorbe până la fapte, e mai mult decât un pas”.

„Vom monitoriza implementarea acestui proiect de lege și sperăm că vor fi consultați reprezentanții companiilor cu experiență din domeniul agrar. Suntem gata și noi să punem umărul, pentru că scopul nostru este comun – să-i ajutăm pe oameni”, a subliniat formațiunea.

Una peste alta – a constatat PSDE – problemele logistice pentru exportarea cerealelor sunt departe de a fi rezolvate.

„Anterior, de mai multe ori, inclusiv la începutul acestei săptămâni, Partidul Social Democrat European a cerut facilitarea construcției unui elevator în apropierea stației Prut-2 Cantemir, precum și reabilitarea acestei stații. Cunoaștem că de la Cantemir până la granița cu România avem cale ferată cu ecartament european, toată infrastructura este deja creată și e nevoie doar de revitalizarea liniei Cantemir-Fălciu-Bârlad.

Repetăm, bani în acest scop pot fi atrași inclusiv din proiectele transfrontaliere. Am putea semna un acord cu partea română, care ar diversifica în sfârșit calea spre UE pentru fermierii și investitorii locali. Cerem majorității PAS să intervină pentru a rezolva și această problemă.

Avem o producție agricolă bună în acest an și trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a-i ajuta pe agricultori să exporte produsele, pentru a nu le lăsa să putrezească în hambare”, a conchis partidul.

Share