Maia Sandu: Sperăm să reușim să asigurăm cât mai multe zboruri

Maia Sandu: Sperăm să reușim să asigurăm cât mai multe zboruri

Președintele țării, Maia Sandu, în cadrul Congresului Diasporei, a vorbit despre problemele din domeniul aviației civile, informează OFICIAL.

„Știu că anul acesta a fost mai dificil să ajungeți acasă, din cauza insuficienței numărului de zboruri”, a declarat ea.

Oficialul a spus că, mai întâi ne-am confruntat cu problema pandemie, care a complicat această situație, după care a început războiul Rusiei în Ucraina, au apărut probleme de securitate mai mari și problema revenirii acasă sau a numărului suficient de curse aeriene către Chișinău a devenit una foarte și foarte complicată.

„Vreau să știți că autoritățile, Guvernul știe de această problemă, lucrează insistent, noi discutăm practic săptămânal această problemă.

Din păcate, eforturile noastre de până acum nu au dat încă suficiente rezultate, dar este un subiect pe agendă și sperăm să reușim să asigurăm cât mai multe zboruri”, a subliniat Maia Sandu.

Președintele a mai spus că, guvernarea ține cont de numărul moldovenilor în fiecare țară și încearcă să prioritizăm rezolvarea acestei probleme, pornind de la necesitățile cele mai mai, de acolo de unde cei mai mulți moldoveni călătoresc acasă și înapoi.

Share