Programul Socialiștilor în redacție nouă a fost aprobat ieri la Congres

Programul Socialiștilor în redacție nouă a fost aprobat ieri la Congres

În cadrul Congresului Extraordinar de ieri a fost aprobat Programul Politic Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în redacție nouă. Potrivit secretarului executiv al partidului, Igor Dodon, prioritățile programului actualizat rămân neutralitatea și statalitatea Republicii Moldova, păstrarea tradițiilor moldovenești, a limbii moldovenești și a istoriei Moldovei, informează OFICIAL. 

„Un punct important al programului constă în faptul că orice integrare externă a Republicii Moldova – în vest sau în est – poate avea loc doar pe baza unui referendum național, cu participarea cetățenilor Republicii Moldova, împreună cu regiunea transnistreană, cu statutul de țară neutră, cu păstrarea tradițiilor noastre strămoșești și cu luarea în calcul a drepturilor etniilor care locuiesc în țara noastră. În aceste condiții, orice integrare poate avea loc”, a subliniat Igor Dodon.

Congresul a ales o nouă componență a Consiliului Republican, care a confirmat împuternicirile actualei componențe a Comitetului Executiv al partidului. Din Comitetul Executiv al PSRM fac parte: Igor Dodon, Olga Cebotari, Adela Răileanu și Grigore Novac.

Share