Parlamentul a găzduit o nouă rundă de consultări publice referitoare la inițiativa legislativă privind protecția animalelor

Parlamentul a găzduit o nouă rundă de consultări publice referitoare la inițiativa legislativă privind protecția animalelor

Inițiativa legislativă privind protecția animalelor a fost supusă unei noi runde de consultări publice, desfășurate la Parlament.

La ședința organizată la inițiativa deputatei Iulia Dascălu, membră a Comisiei mediu, climă și tranziție verde, au participat reprezentanții grupului de lucru privind proiectul menționat, reprezentanți ai Cancelariei de Stat și ai autorităților publice locale de nivelul întâi și doi.

În cadrul discuțiilor, participanții au examinat prevederile referitoare la atribuțiile autorităților administrației publice locale în domeniul protecției animalelor. Un alt subiect discutat a vizat resursele financiare necesare pentru crearea centrelor de întreținere temporară a animalelor fără stăpân și a secțiilor teritoriale de monitorizare și protecție a animalelor.

Inițiativa legislativă privind protecția animalelor mai prevede crearea unui sistem informațional de identificare și înregistrare a datelor cu privire la animalele de companie și a deținătorilor acestora; instituirea unui serviciu specializat în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, responsabil de elaborarea politicilor naționale pentru protecția animalelor și gestionarea populației de animale fără stăpân; cerințele pentru întreținerea animalelor, precum și măsurile de prevenire a relelor tratamente și a abuzului față de animale.

De menționat că proiectul de lege privind protecția animalelor, inițiativă legislativă a unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, a fost supus mai multor runde de consultări publice. Documentul urmează a fi examinat în cadrul comisiilor parlamentare permanente. Ulterior, acesta va fi propus spre examinare și adoptare în plenul Parlamentului.

Share