Prioritățile fracțiunii PSRM în noua sesiune parlamentară

Prioritățile fracțiunii PSRM în noua sesiune parlamentară

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a prezentat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, sarcinile fracțiunii în sesiunea de primăvară a Parlamentului, informează OFICIAL.

În context, socialistul a vociferat inițiative la care se lucrează în prezent.

„ – În Moldova, sunt peste 100 de mii de persoane care s-au pensionat înainte de 1999, cu un stagiu de cotizare mare. Iar pensia lor este calculată conform legii vechi. Fracțiunea PSRM lucrează la elaborarea unor mecanisme suplimentare care să sprijine această categorie de populație.

– Se lucrează la îmbunătățirea mecanismului de determinare a grupului de dizabilități. Deputatul a menționat că, din păcate, astăzi există cazuri de determinare nu tocmai echitabilă a gradului de dizabilitate – atât în ceea ce privește examinarea deciziilor, cât și în conformitate cu avizul medical privind starea reală a sănătății persoanei.

– Fracțiunea PSRM a pregătit un proiect de lege conform căruia pensionarii din Moldova care primesc pensia în străinătate vor fi deserviți gratuit în instituțiile medicale din Moldova, la fel ca ceilalți cetățeni ai țării.

– Socialiștii intenționează să elaboreze un mecanism care să asigure accesul la medicamente în toate localitățile din țară. Deputatul a menționat că situația este deosebit de dificilă în sate, acolo unde și vor fi deschise puncte farmaceutice.

– Pentru asigurarea cu medicamente de calitate și pentru eliminarea contrabandei, va fi elaborat un mecanism de monitorizare a medicamentelor.

– Vor fi finalizate lucrările la proiectul de lege „Cu privire la activitatea psihologică“.

– Se planifică crearea unei agenții naționale antidrog.

– Sunt elaborate măsuri pentru reducerea accesului la produsele din tutun”, a enumerat Odnostalco.

Andriana Cheptine

Share