Președintele R.Belarus, la Chișinău: „Veniți la noi, învățați, vă vom ajuta”

Președintele R.Belarus, la Chișinău: „Veniți la noi, învățați, vă vom ajuta”

„Republica Belarus este gata să coopereze cu R. Moldova în orice domeniu de activitate în măsura în care țara are nevoie de suportul nostru”. Declarația a fost făcută de Președintele R. Belarus, Alexandr Lukașenko, în cadrul declarațiilor de presă susținute în urma întrevederii cu Președintele R. Moldova, Igor Dodon, transmite Oficial.

Igor Dodon a spus că a discutat cu Lukașenko posibilitatea ca unele companii din Belarus, care se ocupă cu reparația drumurilor, să intervină și în Moldova.

„Cetățenii noștri consideră că R. Belarus este un partener bun pentru țara noastră. Am făcut orice pentru a dezvolta relațiile noastre în orice domeniu de activitate. Avem chiar și mai multe Acorduri semnate. Am crescut pe parcurs volumul comerțului cu 10%. Avem multe întreprinderi comune, iar Belarus este țara care cel mai mult importă vin moldovenesc. De asemenea, în Moldova asamblăm tractoare și troleibuze cu ajutorul Belarusului și sperăm că și în continuare vom menține aceste relații. Am discutat și posibilitatea de a deschide o cursă Chișinău-Minsk. Am discutat și posibilitatea ca unele companii belaruse de reparație a drumurilor să poate interveni și în Moldova”, a spus Igor Dodon.

La rândul său, Președintele Lukașenko a menționat că țara sa este gata să colaboreze și în continuare în orice domeniu. „Am venit aici să spun că de tot ceea ce produce Moldova are nevoie Belarus și invers. Nu avem teme închise de cooperare. Suntem bine informați despre situația din țară, suntem informați despre relațiile moldovenilor cu belarușii. Suntem gata să cooperăm și în continuare, asta nu este caritate. Vom pregăti și ingineri-specialiști pentru asamblarea troleibuzelor, dacă va fi nevoie. Veniți la noi, învățați, vă vom ajuta. Suntem gata să vă ajutăm atât cât aveți nevoie”, a spus Lukașenco.

De menționat că, Președintele R. Belarus efectuează în aceste 2 zile o vizită în Moldova la invitația Președintelui Dodon.

Doina Secrieru

Share