Președintele interimar al Senatului României – în vizită în R. Moldova

Președintele interimar al Senatului României – în vizită în R. Moldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a revăzut cu președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu, care participă astăzi la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2022, care se află sub patronajul președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis.

Tot astăzi, doamna Gorghiu a oferit, din partea Guvernului României, copiiilor din Gimnaziul „Alexandrina Rusu” din Dănceni „Cutia Școlarului” cu rechizite de școală, cărți și ghiozdane. Prin astfel de acțiuni, Republica Moldova și România se bucură de un parteneriat mai strâns ca oricând.

„Discuțiile s-au referit și la cooperarea în domeniul asigurării securității energetice, proiectele comune de infrastructură, iar cel mai recent exemplu ne poate servi podul flotant de pe Prut, pe bază de pontoane, care va uni orașul Leova cu satul Bumbăta din comuna Vetrișoaia, România. Este un proiect important care va permite fluidizarea traficului rutier pe acest segment al frontierei moldo-române și care va duce la ușurarea întregului circuit rutier de mărfuri de mare tonaj de pe frontieră, care a fost perturbat în urma agresiunii ruse din Ucraina.

De asemenea, am vorbit despre soluțiile identificate de Guvern pentru a ajuta categoriile vulnerabile de populație, dar și despre efortul nostru de integrare a refugiaților, care sunt și la ora actuală peste 80 de mii.

M-am referit și la prioritățile sesiunii parlamentare de toamnă – îmbunătățirea legislației aferente domeniului justiției, combaterea dezinformării și propagandei, toleranță zero la finanțarea netransparentă a partidelor politice.

Am mulțumit României pentru ajutorul oferit în implementarea mai multor proiecte de care se bucură cetățenii noștri, dar și pentru experiența acordată în armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar”, spune Igor Grosu.

Share