Maia Sandu a mers astăzi în Găgăuzia: Mă voi întoarce cu drag

Maia Sandu a mers astăzi în Găgăuzia: Mă voi întoarce cu drag

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita de azi în Găgăuzia cu un discurs în fața studenților și profesorilor Universității de Stat din Comrat, după care am răspuns la întrebările celor prezenți.

În mesajul său, Președintele țării a vorbit despre importanța păstrării păcii și unității în Republica Moldova, în contextul dificil creat de războiul din Ucraina.

„Am menționat, de asemenea, despre eforturile guvernării de a sprijini cetățenii și de a pregăti țara de sezonul rece. Am convenit că trebuie să dezvoltăm în continuare un dialog direct și constructiv între Chișinău și Comrat, în interesul tuturor cetățenilor noștri.

Am discutat cu studenții și profesorii universității despre planurile noastre de a lansa un program național de învățare a limbii române, destinat tuturor categoriilor de vârstă și pregătire. Am vorbit și despre necesitatea unor programe eficiente de învățare a limbii găgăuze. Mizăm pe implicarea specialiștilor din Găgăuzia în elaborarea acestor programe.

La sfârșitul întâlnirii de la universitate, am acceptat invitația președintelui Senatului studențesc să mergem la o drumeție. Mă voi întoarce cu drag în Găgăuzia”, a spus Maia Sandu.

Share