Președintele ales al Partidului Unității Naționale a lansat un apel către unioniști

Președintele ales al Partidului Unității Naționale a lansat un apel către unioniști

Anatol Șalaru – ales ieri în funcția de președinte al Partidului Unității Naționale (PUN), a comunicat, pe o rețea de socializare, că „procesul de unificare al dreptei naționale românești din Basarabia a trecut de la idee la aplicare”.

Șalaru a declarat că, împreună cu Ana Guţu, a făcut „încă un pas, de data aceasta juridic, în procesul de coagulare a polului romanesc, unionist și european”.

„Procesul de unificare al dreptei naţionale trebuie continuat şi fac apel la toţi unioniştii să depăşim orgoliile personale, să trecem peste animozităţile care ne-au divizat şi să punem cu toţii umărul la crearea unei forţe politice, capabile să facă faţă provocărilor la care Basarabia este supusă astăzi de Rusia prin intermediul lui Igor Dodon. Există pericolul ca în perioada următoare, Republica Moldova să fie expusă unui asalt dur, de tip hibrid, ce are ca scop deturnarea vectorului extern şi revenirea la statutul de colonie rusă. Dacă nu vom reuşi să structurăm o forţă capabilă să se opună acestui atac, al cărui vârf va fii atins în 2018, riscăm să pierdem şi ceea ce am câștigat de la Mişcarea de Eliberare Națională până în prezent”, s scris Șalaru.

Amintim că, la 11 iunie curent, Partidul unionist „Dreapta” și-a desfășurat congresul extraordinar, în cadrul căruia și-a schimbat denumirea în Partidul Unității Naționale și a fost ales drept președinte – Anatol Șalaru.

Mihaela Rotari

Share