Premierul Filip: Datele ne indică o posibilă scădere la medicamente în mediu cu 9%

Premierul Filip: Datele ne indică o posibilă scădere la medicamente în mediu cu 9%

Premierul Pavel Filip a solicitat, în debutul ședinței Cabinetului de miniștri, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, să urgenteze procesul de scădere a prețurilor la medicamente, informează Oficial.

Pavel Filip a declarat că redresarea situației economice, stabilizarea sistemului financiar, stabilizarea sistemului bancar din RM au dus la aprecierea leului moldovenesc.

„Acest lucru de obicei este logic să impulsioneze scăderea prețurilor în lei, acolo unde materia primă sau prețul de import este stabilit în dolari. Vreau să atrag atenția la un domeniu important pentru noi, este vorba de cel al medicamentului. Din câte cunosc, este deja inițiat un proces, pentru că am vorbit cu colegii de la Minister și Agenția Medicamentului, dar vreau să grăbiți procesul. Datele, cel puțin din discuțiile pe care le-am avut, ne indică o posibilă scădere la medicamente în mediu cu 9%, și din datele pe care le-am văzut, la peste 1400 de medicamente. Nu trebuie să așteptăm acest lucru, este prevăzut în legislație RM și vreau ca pentru săptămâna viitoare deja să aveți concluziile și să ne spuneți când putem purcede la micșorarea prețurilor. Vreau să urgentați acest lucru”, a precizat Premierul

Doina Secrieru

Share