PPEM: Atitudinea Comisiei Europene și a Parlamentului European este descurajantă în raport cu R. Moldova

PPEM: Atitudinea Comisiei Europene și a Parlamentului European este descurajantă în raport cu R. Moldova

Echipa Partidului Popular European din Moldova (PPEM) regretă decizia UE de amânare a primei tranșe din suportul macrofinanciar pentru Republica Moldova, transmite Oficial.

Potrivit PPEM, adoptarea Rezoluției în baza unor criterii politice și ignorarea faptului că autoritățile de la Chișinău au îndeplinit în totalitate condiționalitățile tehnice, este în detrimentul cetățenilor și favorizează oponenții integrării europene.

„Chiar dacă, pe moment, atitudinea Comisiei Europene și a Parlamentului European este descurajantă în raport cu Republica Moldova, PPEM va pleda în continuare pentru accelerarea reformei din domeniul Justiției, solicitând, în mod special, implicarea partenerilor europeni, astfel încât procesele să devină credibile și în interesul suprem al cetățenilor”, se spune într-un comunicat de presă.

La nivel parlamentar, echipa PPEM va propune formarea unui grup de lucru privind analiza legislației electorale și va veni cu un set de recomandări pentru ca derapaje ca invalidarea neconvingătoare a alegerilor să nu mai poată avea loc.

Mihaela Rotari 

Share