Vlad Plahotniuc: În realitate, această Rezoluție nu-și va atinge scopul care și l-au dorit ei

Vlad Plahotniuc: În realitate, această Rezoluție nu-și va atinge scopul care și l-au dorit ei

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a discutat, astăzi, în cadrul ședinței săptămânale despre Rezoluția adoptată ieri de Parlamentul European care vizează Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

După cum informează Oficial, Vlad Plahotniuc a declarat că, PDM rămâne deplin angajat în procesul de reforme în implementarea bunelor practici occidentale în țara noastră.

„Toate reformele complicate pe care le-am făcut până acum în RM, nu au avut ca scop doar să îndeplinim angajamentele asumate în raport cu partenerii externi, dar au avut rolul de a moderniza țara noastră. Ne-am asumat costuri electorale imense atunci când am implementat acele reforme, deoarece am considerat că merită să ne asumăm acest risc, căci pe termen lung – efectele vor fi benefice pentru oamenii din RM. Zilele trecute, FMI a acordat o nouă tranșă de bani RM, după ce noi am îndeplinit cu succes toate angajamentele asumate. La fel, noi am îndeplinit și angajamentele asumate și în raport cu UE, însă acolo un grup parlamentar, care susține politic unele partide de opoziție de la noi, a decis că nu contează că moldovenii și-au onorat obligațiile implementând reforme grele în ultimi ani. Astfel, ei trebuie să fie lipsiți de banii promiși și meritați, doar ca PAS și Platforma DA să aibă beneficii electorale în următoarele alegeri”, a precizat Plahotniuc.

Potrivit lui, în Parlamentul European nu a existat un consens larg pe tema Rezoluției respective.

„Sunt oameni la Bruxelles care țin cu adevărat la RM, cărora le suntem extrem de recunoscători. Noi, înțelegem foarte bine care este diferența între acțiunile generate de interese politice și acțiunile în baza rezultatelor concrete constatate. În realitate, această Rezoluție nu-și va atinge scopul care și l-au dorit ei – acela ca cetățenii să sufere financiar de pe urma ei. Creșterea economică realizată de Guvernul RM în ultimi ani permite ca toate aceste proiecte să fie continuate și finalizate, ba mai mult, permit ca noi să putem derula și alte proiecte noi în acest an. Iată de ce, în ultimele zile, am discutat mai multe măsuri pe care noi le vom lua în perioada următoare, dar vom continua și reformele aflate în implementare. Ele toate vor fi duse la bun sfârșit, doar că noi le vom prioritiza, reieșind din nevoile principale ale oamenilor, ale cetățenilor RM și nu neapărat din condiționalitățile unor acorduri. PDM rămâne ferm angajat pe calea reformelor și modernizări RM, pe parcursul său spre vest atât politic, cât și strategic de dezvoltare”, a conchis Plahotniuc.

Mihaela Rotari

Share