Politolog: „Regularitatea cu care Președintele Dodon se întâlnește cu liderul rus indică cel puțin trei lucruri”

Politolog: „Regularitatea cu care Președintele Dodon se întâlnește cu liderul rus indică cel puțin trei lucruri”

Politologul Dioniș Cenușa, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, s-a referit la vizitele periodice ale președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon – în Federația Rusă, informează Oficial.

„Regularitatea cu care Presedintele Dodon se intalneste cu liderul rus indica cel putin trei lucruri:

1. Rusia pariaza in definitiv pe Socialisti in alegerile parlamentare din 2019. Acest lucru nu se datoreaza doar gesturilor de loialitate a Presedintelui Dodon, cat semnalul ca factorul reusesc planifica sa-si restabileasca vizibilitatea dupa practic 10 ani de retragere, nu si disparitie.

2. Socialistii au nevoie mai mult decat Kremlinul de o relatie moldo-rusa cat mai prolifica. Este clar ca acestia vor sa preia puterea si mai putin sa onimparteasca cu Democratii sau, si mai grav, sa devina victima unor dezmembrari post-electorale similare celor prin care au trecut comunistii.

3. Odata cu racirea relatiilor cu UE, política externa a Moldovei devine volatila si poate fi usor oscilata de atractivitatea factorilor externi non-europeni decat de interesele nationale, formal si strategic ancorate in integrarea europeana”, a scris Cenușa.

Mihaela Rotari 

Share