Platforma DA solicită unei Comisii parlamentare organizarea unei întruniri urgente

Platforma DA solicită unei Comisii parlamentare organizarea unei întruniri urgente

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA solicită organizarea pe platforma Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe a unei întâlniri urgente cu participarea autorităților centrale și reprezentanților din sectoarele HoReCa, transport și agricultură, informează OFICIAL.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, șeful fracțiunii, susține că deja este aproape clar că în următoarele 6 luni urmează un haos de administrare la nivelul central și nu vom avea un guvern plenipotențiar.

„În asemenea condiții, fracțiunea Platforma DA consideră ca Parlamentul Republicii Moldova până la dizolvare este obligat să devină mult mai activ și să întreprindă careva acțiuni cu scopul de a salva mai multe ramuri ale economiei naționale, care din cauza pandemiei au intrat într-un declin economic profund și nu poate miza în măsura necesară pe un executiv cu atribuțiile foarte limitate”, comunică Slusari.

În acest fel, șefia fracțiunii declară că în situația creată nu rămâne loc pentru interesele meschine partiinice.

„În acest sens, fracțiunea noastră solicită organizarea pe platforma Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe a unei întâlniri URGENTE cu participarea autorităților centrale abilitate și reprezentanților din sectoarele HoReCa, transport și agricultură pentru identificare a unor soluții posibile în actualul context politic privind modificări legislative , care ar putea fi elaborate și adoptate în cel mai scurt timp, pentru a evita falimentul miilor de întreprinderi și disponibilizarea a zeci de mii de angajați. Ulterior, Comisia urmează să organizeze întruniri similare și cu alte sectoare ale economiei, afectate puternic de criza pandemică și economică”, a conchis Slusari.

146735074_2486678468295519_4333739065895001264_o

Mihaela Conovali

Share