Andrei Năstase: „Fără Platforma DA în Parlament este imposibil să creezi o majoritate parlamentară pro-europeană”

Andrei Năstase: „Fără Platforma DA în Parlament este imposibil să creezi o majoritate parlamentară pro-europeană”

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase a declarat că este dispus pentru alegeri parlamentare anticipate și că va face tot posibilul ca prezența Platformei DA în parlamentul următor să fie mai mare, informează OFICIAL.

„Suntem dispuși pentru alegeri parlamentare anticipate, dar de cine făcute aceste alegeri? Ce ne așteaptă după ele? Care va fi configurația? Noi trebuie să ne punem aceste întrebări, pentru că dacă mergem pe emoție, pe elanul creat de alegerile prezidențiale, s-ar putea în primă etapă să credem că totu-i roz după, dar dacă ne gândim foarte atent și ne pomenim pe lângă Șor, Dodon în parlament, ne mai pomenim cu Plahotniuc, încă o dată acolo, ne mai pomenim cu Usatîi, încă o dată acolo. Nu sunt departe zilele când s-ar putea ca Plahotniuc să fie pe listă și să fie votat. Este de datoria noastră, a celor care fac politică, a celor care-și zic oameni de stat, să stea strâmb și să gândească drept”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Totodată, el a menționat că fără Platforma Demnitate și Adevăr în Parlamentul Republicii Moldova este imposibil să creezi o majoritate parlamentară pro-europeană, democratică.

„Vom face tot ce ne stă în puteri ca din acest moment să fim în creștere în următoarea perioadă, de 4-5 luni de zile, cât avem până la următoarele alegeri. Vom scoate în față tot ce avem mai bun. Vom scoate în față echipa noastră, care este cea mai bună în Parlamentul Republicii Moldova. Vom miza pe un parteneriat corect cu partidele din cadrul familiei populare europene din care facem parte și cred cu tărie că suntem în stare să facem o figură bună, astfel încât prezența noastră în parlamentul următor să fie mai mare, decât cei zece oameni pe care-i avem astăzi”, a subliniat Năstase.

Cristina Jicol

Share