Platforma DA cere informație detaliată despre dosarele pornite pe numele angajaților AIPA

Platforma DA cere informație detaliată despre dosarele pornite pe numele angajaților AIPA

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a făcut demersuri la Procuratura Anticorupție și CNA privind situația de la Agenția Intervenții și Plăți din Agricultură (AIPA) și cere informația oficială și detaliată privind dosarele penale pornite recent pe angajații AIPA, precum și explicații pe marginea faptului că toate persoanele vizate au rămas în funcții și au păstrat accesul la banii publici, transmite OFICIAL.

„Cu percheziții la oficiul AIPA și la domiciliul unor angajați, inclusiv și la șeful-adjunct, anunțuri-trăsnet despre delapidări, alocarea nejustificată a subvențiilor în sumă de 100 mln, „otcaturi” etc. Este adevărul pur despre care demult au sesizat nu o dată mai mulți agricultori. Doar că aici s-a și oprit justiția. Nicio persoană nu a fost reținută sau măcar sancționată cu altă măsură preventivă. Mai mult ca atât, toți figuranții dosarului s-au întors la lucru și muncesc mai departe cu fondurile publice”, spune Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA.

Deputatul spune că, între timp, AIPA a devenit nefuncțională: „Suntem în luna iunie 2021, dar o bună parte a dosarelor depuse încă în octombrie 2020 nu sunt autorizate până în prezent”.

Alexandru Slusari spune că, pe lângă faptul că a cerut informația oficială și detaliată despre dosarele penale, pornite recent pe angajații AIPA, speră ca, în sfârșit să se autosesizeze și Comisia parlamentară pentru agricultură, astfel ca în scurt timp să fie anunțată audierea conducerii AIPA în cadrul Legislativului.

 

Cristina Parfeni

Share