PDCM s-a lansat! Ion Chicu: În patru ani se poate de crescut economia cu 50%

PDCM s-a lansat! Ion Chicu: În patru ani se poate de crescut economia cu 50%

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) s-a lansat, astăzi, în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Lansarea a avut loc la sediul formațiunii, transmite OFICIAL.

Liderul PDCM, Ion Chicu a menționat că formațiunea pe care o conduce intră în campania electorală cu un mesaj onest și asumat „Țara e în dificultate, împreună putem depăși orice dificultate!”.

„Moldova poate depăși vremurile grele dacă readuce intelectualitatea în prim-planul vieții sociale și politice a țării. Avem potențial de a munci în țară. Cu oamenii din PDCM am scăzut impozitele și taxele, am știut cum să mărim salariile și pensiile, am știut să finanțăm construcția drumurilor și apeductelor, am ținut piept pandemiei și secetei, nu am admis restanțe la salarii și pensii.

Nu există alternativă de a păstra statul decât să integrăm țara în spațiul european, să scădem impozitele și să mărim veniturile, să restabilim respectul față de profesori și medici, să combatem corupția.

În patru ani se poate de crescut economia cu 50%, vom continua să reducem impozitele pe salarii, vom plasa eurobonduri de miliarde de euro pentru a finanța construcția de apeducte și drumuri, vom majora salariul mediu pe economie, vom subvenționa crearea locurilor de muncă, vom extinde programul „Prima Casa”, vom lansa programul „Primul automobil” pentru familiile cu copii. În patru ani se poate schimba multe în țară”, a spus Ion Chicu.

Fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a spus ce planifică PDCM pentru dezvoltarea sectorului sănătății, protecției sociale.

„Servicii medicale pentru toată populația, consolidarea ANSP, suplinirea locurilor de muncă cu medici calificați, diversificarea vârstei de pensionare pentru femei și bărbați, reglementarea pensiei anticipate, majorarea pensiei minime pentru limita de vârstă la nivelul minimului existent, introducerea celei de-a 13-a pensie pentru persoanele vârstnice și dizabilități, promovarea politicilor pro active pentru familiile cu copii, consolidarea sistemului de protecție socială pentru veterani, diversificarea gamei de servicii medicale etc.”, a menționat Dumbrăveanu.

De asemenea, fostul ministru al Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a spus că PDCM își propune în continuare reparația și construcția drumurilor naționale și locale, celor internaționale, a apeductelor și sistemelor de canalizare, dar și crearea unui management al deșeurilor solide.

Cristina Parfeni

Share