PL cere excluderea PSRM din campania electorală: „Este o încălcare de lege”

PL cere excluderea PSRM din campania electorală: „Este o încălcare de lege”

Conducerea Partidului Liberal (PL), astăzi, va solicita Comisiei Electorale Centrale (CEC) – excluderea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din campania electorală, informează OFICIAL.

Dorin Chirtoacă a comunicat motivele pentru care va depuse sesizarea. „În ultimele 5 zile, noi avem o încălcare continuă cu depășirea oricăror limite și bun simț, lucru făcut de Igor Dodon absolut deschis, dar netaxat de nimeni, nici de CEC și alți concurenți electorali. Igor Dodon a anunțat precum că, nu participă în campania electorală, în același timp și-a anunțat sprijinul pentru PSRM. Este o încălcare de lege. La întâlnirile cu alegătorii, Dodon oferă bani. Toată Moldova – nici o reacție”, a comunicat el.

În același timp, liderul PL s-a referit și la alte cauze. „În același timp, Dodon îl implică pe Putin în campanie electorală prin vizitele sale în Federația Rusă. De ce i se permite lui Dodon să facă aceasta? Dodon îl bagă pe Putin în campanie – direct”, a declarat Chirtoacă.

Prin urmare, el a comunicat despre depunerea unei sesizări. „Astăzi mergem la CEC să depunem o sesizare pentru excluderea PSRM din campania electorală. Dacă nu va exista atitudine din partea Guvernului, înseamnă că există o complicitate. CEC-ul nu hotărăște, hotărăște Plahotniuc”, a conchis liderul PL.

Mihaela Conovali

Share