PDM: Nu vă îndemnăm să susțineți un candidat concret, dar…

PDM: Nu vă îndemnăm să susțineți un candidat concret, dar…

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a îndemnat, astăzi, locuitorii municipiului Chișinău să iasă la vot duminică, 20 mai curent.

În cadrul briefingului săptămânal, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari a declarat că nu s-a găsit un numitor comun în identificarea unui singur candidat din partea partidelor pro-europene.

„Dintre toate evenimente din ultima perioadă, ați văzut campania electorală care s-a desfășurat. În cadrul întregii campanii, reprezentanții partidelor pro-europene s-au atacat unii pe alții, excluzând posibilitatea de a se așeza la masa de negocieri și de a trece acel egoism personal, de a găsi un singur candidat cu șanse reale de a câștiga din primul tur. Cu regret, avem ceea ce avem astăzi”, a precizat democratul.

În context, PDM s-a adresat electoratului, simpatizanților, dar și celor care își doresc ca mun. Chișinău să prospere și să fie o capitală pro-europeană.

„Ne adresăm ca, pe data de 20 mai, să iasă la alegerile municipale pentru a fi un număr cât mai mare și de a demonstra că de viitorul Chișinăului le pasă chișinăuienilor. După ani de zile, când au dominat Primăria Chișinău, mă refer aici și la CMC, dar și la conducerea Primăriei, noi nu mai avem dreptul moral să susținem PSRM și PL. În context, PDM nu vine cu o candidatură concretă sau să recomande pe cineva, am spus clar care este poziția noastră. Lăsăm acest drept liber pentru chișinăuieni, pentru cei care vor ieși la alegeri, care își doresc un viitor bun pentru capitala RM – să-și  facă alegerea liber, corect și așa cum o văd ei”, a precizat Gamurari.

Mihaela Rotari

Share