PDM – la 23 de ani de la fondare: „Avem sarcina să asigurăm echilibrul pe scena politică”

PDM – la 23 de ani de la fondare: „Avem sarcina să asigurăm echilibrul pe scena politică”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) împlineşte astăzi, 23 de ani de activitate, informează OFICIAL.

„De-a lungul timpului, partidul a avut parte de urcuşuri şi coborâşuri, dar în pofida dificultăţilor şi presiunilor, PDM a rezistat”, se menționează într-un comunicat al partidului.

PDM este reprezentat în Parlament de 29 de deputaţi, fiind a doua ca mărime formaţiune în Legislativ şi are cel mai mare număr de primari – 261.

„PDM va activa în continuare pentru oameni şi va susţine proiectele sociale, în educaţie şi de infrastructură, care să asigure un nivel de trai mai bun cetăţenilor şi creştere economică. Vom continua cu fapte concrete pentru oameni”, a declarat preşedintele partidului, Pavel Filip.

Formaţiunea a fost înfiinţată sub denumirea de Mişcarea pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă, de  Dumitru Diacov, care a condus partidul din 1997 până în 2009, iar astăzi este preşedintele de onoare al PDM şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM.

„PDM a optat mereu pentru un stat democratic şi social, care să aibă în atenţie grija pentru oameni. Suntem situaţi pe centrul eşichierului politic şi avem sarcina să asigurăm echilibrul pe scena politică. Partidul Democrat a demonstrat că ştie cum şi poate aduce oamenilor fapte, nu vorbe”, a menţionat preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Cristina Pendea

Share