Năstase: Ministrul de Externe trebuie demis, dacă nu-și dă demisia de onoare

Năstase: Ministrul de Externe trebuie demis, dacă nu-și dă demisia de onoare

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, cere demisia lui Aureliu Ciocoi din funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează OFICIAL.

Năstase, astăzi, aflându-se în satul Ustia, raionul Dubăsari, a lansat un apel public cerând demisia ministrului de Externe.

„De aici, de la Ustia, lansez un apel public prin care cer demisia acestui ministru de Externe, care ne-a ofensat”, a subliniat politicianul.

Liderul Platformei DA a spus că se cere demisia pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru, dar şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, prin declaraţiile sale iresponsabile, sinonime cu trădarea de patrie. Potrivit spuselor sale, Aureliu Ciocoi, afirmând că armata rusă este forţa militară care ne-a adus pacea, a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova.

Năstase a subliniat că, prin această declaraţie nesăbuită, Ciocoi sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină, cauza ocupanţilor.

„Trebuie demis sau dacă are un dram de onoare să-şi dea demisia”, a conchis politicianul.

Cristina Pendea

Share