PDM anunță majorări de salarii pentru unele categorii de cetățeni

PDM anunță majorări de salarii pentru unele categorii de cetățeni

Partidul Democrat din Moldova (PDM) susține că un subiect de mare prioritate este creșterea veniturilor cetățenilor, adică a salariilor și a pensiilor. Anunțul a fost făcut de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, astăzi, după ședința săptămânală a formațiunii.

După cum informează Oficial, Vlad Plahotniuc a declarat că, recent, au anunțat despre majorarea salariilor pentru medici, care sunt finanțați de la Bugetul de stat, însă, în sistemul medical  lucrează alți peste 41 mii de medici și personal medical, care sunt finanțați de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

„Astăzi, noi am găsit soluțiile ca și acești, peste 41 mii medici, să primească majorare. Medicii vor primi majorarea cu 20%, iar personalul medical – 10%. Totodată, datorită eficienței guvernării actuale, dar ca și rezultat, datorită creșterii economice solide, pe care o asigurăm în ultima perioadă, noi avem posibilitatea să majorăm nu doar salariile, dar și pensiile. Iată de ce, a fost luată decizia ca noi, din 1 ianuarie 2019, să majorăm salariile pentru o categorie largă de pensionari și aici vorbim de o majorare la acei pensionari care primesc pensia mai mică de 1 589 lei. Ei vor beneficia de o majorare de circa 10%. Precizez că, această majorare este suplimentară majorării pensiilor care are loc în fiecare an la indexare”, a punctat democratul.

Vlad Plahotniuc a mai spus că, au solicitat Guvernului ca asemenea majorări de salarii și pensii să aibă loc în fiecare an, „cel puțin odată pe an ca rezultat al acelei creșteri economice solide”.

Andriana Cheptine 

Share