Georgia, Ucraina și Republica Moldova au lansat o platformă trilaterală de discuție

Georgia, Ucraina și Republica Moldova au lansat o platformă trilaterală de discuție

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, a venit cu unele rezultate ale discuțiilor cu miniștrii din Georgia și Ucraina, aflați în Republica Moldova, informează Oficial.

„Împreună, astăzi, am reușit să lansăm o platformă trilaterală, în cadrul căreia am discutat modul în care sunt efectuate politicile în țările noastre. Înțelegem foarte bine că provocările acestea nu mai sunt o problemă internă, ci – regională. Suntem deschiși de a împărtăși experiența pe care o are Republica Moldova”, a comunicat Lesnic.

Totodată, ea s-a referit la unele aspecte ale platformei. „Mai mult, le-am propus colegilor mei să discutăm, în cadrul acestei platforme, 3 aspecte importante: drepturile omului, problemele de securitate și transferurile de expertiză”, a precizat Lesnic.

De menționat că, platforma trilaterală de discuție a fost lansată în comun cu Ministrul de stat pentru reconciliere și egalitate civică al Georgiei, Ketevan Tsikhelashvili, Ministrul pe problemele teritoriilor temporar ocupate și persoanelor intern strămutate al Ucrainei, Vadim Cernâș, dar și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Mihaela Conovali

Share