Pavel Filip: La locale am obținut un rezultat cu mult peste așteptările oponenților politici

Pavel Filip: La locale am obținut un rezultat cu mult peste așteptările oponenților politici

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că, la 20 octombrie, PDM a învins în alegerile locale generale, informează OFICIAL.  

În cadrul unui briefing de presă, Pavel Filip a menționat că democrații au obținut cel mai mare număr de primari, din primul tur.

„Aproape 200 de primării, ceea ce înseamnă peste 20% din numărul total de primării. Toate atacurile regimului de la putere, toate încercările de presiune și șantaj ale guvernaților, toate tentativele de intimidare prin dosare și ridicări de imunități, toate au primit la 20 octombrie un răspuns foarte clar: PDM nu este partidul unui singur om. Este partidul oamenilor, al oamenilor gospodari, profesioniști, care știu să muncească pentru oameni. Cu disperare au încercat cei de la putere în aceste 4 luni să inventeze comisii de anchetă, să plăsmuiască dosare și să anuleze tot ce am construit în ultimii ani. Zădarnic! Am obținut un rezultat cu mult peste așteptările oponenților politici. Am demonstrat că avem oameni de calitate, primari care au adus investiții și realizări concrete în localitățile lor, iar faptul că oamenii au votat masiv PDM demonstrează că ei au încredere în PDM și candidații noștri”, a precizat democratul.

Potrivit lui Filip, în același timp, dintre primarii aleși din primul tur pe listele celor de la putere 83 sunt foști primari ai PDM. „Majoritatea dintre aceștia au fost șantajați să treacă de la PDM la ACUM, PSRM sau măcar să candideze independent. Șantajați cu alungare din funcție, abuz de putere, folosirea resurselor administrative, intimidarea prin presiune pe business. Acestea sunt doar câteva dintre metodele cu care așa-numiți marinari onești guvernează țara. Îi îndemnăm să-și creeze propriile structuri de partid, să nu se ocupe cu furtul membrilor de la PDM prin șantaj și presiune. Cu membrii PDM se poate colabora, pentru că ei știu mai bine cum se pot rezolva problemele și să atragă investiții în localități”, a mai spus Filip.

Andriana Cheptine

Share