PAS vrea o colaborare între fracțiunile parlamentare. Grosu: Voi încerca să iau legătura cu liderii

PAS vrea o colaborare între fracțiunile parlamentare. Grosu: Voi încerca să iau legătura cu liderii

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul unei conferințe, au vorbit despre necesitatea colaborării  fracțiunilor parlamentare în vederea obținerii celor două tranșe din asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene (UE).

Lidera PAS, Maia Sandu, a susținut că, cele două tranșe au o dată-limită: „Suntem în continuare extrem de îngrijorați de situația economică din țară. Credem că este cazul ca fracțiunile din Parlament să se implice pentru a face posibilă debursarea celor două tranșe din asistența macrofinanciară a UE, care expiră în luna iulie”.

Cele două tranșe trebuie obținute în regim de urgență, a mai spus Sandu. „În următoarele zile, trebuie să se lucreze în Parlament, astfel încât condițiile tranșei a 2-a să fie îndeplinite în următoarele două săptămâni și, ulterior, să se lucreze foarte repede și pentru îndeplinirea condițiilor pentru tranșa a III-a. Vorbim despre 70 milioane de euro. Sunt mai multe condiții tehnice și politice care trebuiesc îndeplinite. Dacă fracțiunile parlamentare își doresc cu adevărat, aceste condiții pot fi îndeplinite ușor în 10 zile”, a susținut lidera PAS.

Președintele fracțiunii PAS în Parlament, Igor Grosu, a comunicat: „Astăzi, voi încerca să iau legătura cu liderii fracțiunilor parlamentare pentru a conveni asupra agendei Parlamentului, pentru ca anume aceste proiecte de legi să se regăsească pe agendă”.

Mihaela Conovali

Share