PAS: Suntem gata să numim un nou guvern

PAS: Suntem gata să numim un nou guvern

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a declarat că este mândru și se închină în fața oamenilor, celor aproape 1 milion 500 de mii, care au ieșit la vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, informează OFICIAL.

„Sunt onorat să vin cu recunoștință pentru curajul și demnitatea cu care ori de câte ori e nevoie faceți imposibilul pentru a salva țara și familia. Pentru că nu ați cedat nicio clipă și nu ați încetat să credeți în țara noastră oricât de greu a fost. Datorită oamenilor am reușit. Ne închinăm în fața a peste 208 mii de oameni din diasporă pentru că ați crezut cu toată inima pentru Moldova. Mai mult de jumătate dintre cetățeni au votat pentru schimbări serioase în țara noastră și ne-au oferit încrederea. Avem datoria să o îndreptățim. Pentru modernizarea Moldovei va fi nevoie de implicarea multor oameni, va fi nevoie de toți pentru a reuși”, a declarat Grosu, în cadrul unui briefing de presă.

El a făcut apel la oamenii Moldovei cu experiență relevantă în guvernare, management, drept, relații internaționale, să apeleze la PAS, în cazul în care pot să se implice în procese transformaționale în țară, iar în cazul în care nu pot, dar vor să ajute, pot să se implice de la distanță.

„Vă îndemnăm să vă înregistrați pe platforma diasporaconnect.md, pentru ca noi să vă găsim mai ușor și să vă putem implica în procesele de guvernare. Învingătorii acestor lupte sunt toți cetățenii RM, iar PAS va avea grijă de toți în mod egal, indiferent cu cine au votat, pentru ca nimeni să nu mai trăiască în sărăcie și frică. Învingătorii sunt cetățenii!”, a menționat Grosu.

Totodată, el a spus că PAS are pregătită garnitura guvernamentală și este gata să numească un nou guvern și să prezinte publicului un plan de guvernare pentru următorii 4 ani. Astfel, el a enumerat câteva priorități:

– curățarea justiției și lupta cu corupția;

– atragerea investițiilor și fondurilor europene;

– schimbarea drastică a modului cum funcționează instituțiile statului.

„Acestea sunt doar câteva dintre direcțiile de activitate la care urmează să lucrăm. Suntem dispuși să începem lucrul imediat. După 4 ani vreau să am sentimentul datoriei îndeplinite și promisiunii ținute”, a precizat Igor Grosu.

Cristina Jicol

Share