Igor Dodon: Aceasta este democrația

Igor Dodon: Aceasta este democrația

„Aceasta este democrația – când se schimbă cei care conduc țara, când un partid trece în opoziție, iar altul – la guvernare. Percepem acest rezultat ca o normă firească a democrației. Oamenii și-au dorit schimbarea și au obținut-o”. Declarațiile aparțin liderului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, informează OFICIAL.

„Vreau să felicit PAS, să o felicit pe doamna Maia Sandu cu rezultatul pe care l-au obținut. Le urez sincere felicitări!”, a declarat Dodon.

Totodată, socialistul a menționat: „Da, ne-am dorit mai mult, dar noi am obținut un rezultat bun”.

Dodon mai declară că a discutat, în această dimineață, cu Vladimir Voronin la telefon: „Cel mai probabil ne vom convoca în timpul cel mai apropiat pentru a lua unele decizii. Ne dorim mult ca unitatea să rămână și după alegeri, de aceea acest subiect va fi discutat”.

Socialistul a spus că, cetățenii au foarte mari așteptări de la noua guvernare. „Noi vom fi în opoziție, o opoziție bine pregătită. Colegii mei pregătesc proiecte de legi pe care le vom pune la vot. Proiecte de legi care se referă – atât la promisiunile partidului Maiei Sandu, cât și la angajamentele noastre electorale. Noi vom sancționa orice abuz și înrăutățire a calității vieții în Republica Moldova prin formele democratice. Vom sta la paza integrității și suveranității. Noi nu am avut parte de așa o opoziție pregătită, ei vor avea parte”, a spus Dodon.

În același timp, liderul PSRM a spus: „Este necesar repede să ne apucăm de lucru. Stimați viitori colegi de Parlament, noi vă îndemnăm foarte rapid, în decurs de câteva săptămâni, să trecem de toate procedurile juridice, să fie numit guvernul și să ne apucăm de lucru”.

Mihaela Conovali

Share