PAS, despre numirile de la Primăria Chișinău: Oamenii nu sunt numiți pe criterii de competență, dar de loialitate

PAS, despre numirile de la Primăria Chișinău: Oamenii nu sunt numiți pe criterii de competență, dar de loialitate

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău condamnă desemnarea în diverse funcții a persoanelor pe principiul de loialitate și afirmă că va depune tot efortul pentru a opri acest dezmăț în Primăria Capitalei, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierii PAS s-au referit la recentele numiri în diverse funcții a oamenilor care nu fac parte din sistem, dar sunt loiali.

„Oamenii nu sunt numiți pe criterii de competență, dar de loialitate. Acest lucru a fost o practică a precedenților primari și a fost preluată și de actualul. Oamenii promovați pe anumite funcții-cheie din loialitate nu dau un randament bun la rezolvarea problemelor cetățenilor, dar mai degrabă la cheltuiala banilor”, spune Vasile Grădinaru.

În context, ei s-au referit la numirea în funcție a Liliei Buștiuc – vice-director la Piața Centrală, a lui Mihail Bagas – la Autosalubritate și Andrei Pavaloi – la Direcția Educație.

Astfel, consilierii PAS vor veni cu câteva proiecte de decizii. Primul proiect va stabili în termeni concreți, spre exemplu – 15 zile de la constatarea vacanței funcției publice Primăria va fi obligată să anunțe concurs pentru ocuparea funcției vacante. Al doilea proiect ține de obligativitatea Primăriei ca, într-un termen rezonabil, Executivul să prezinte CMC-ului spre aprobare statutele reînnoite a tuturor întreprinderilor municipale.

Cristina Parfeni

Share