Partidul „ȘOR” a desemnat-o pe Violeta Ivanov candidat la alegerile prezidențiale

Partidul „ȘOR” a desemnat-o pe Violeta Ivanov candidat la alegerile prezidențiale

Consiliul Politic Național al Partidului Politic „ȘOR” anunță că a acceptat, la reuniunea sa, decizia Biroului Permanent Central al formațiunii, privind desemnarea deputatei Violeta Ivanov în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

„Vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov este cea mai potrivită persoană, care, datorită experienței și valorilor pe care le împărtășește, va contribui la transformarea Republicii Moldova într-un stat apreciat pe plan internațional și prosper, susține liderul formațiunii, Ilan Șor. Violeta Ivanov a anunțat că se lansează în cursa pentru mandatul prezidențial pentru a reda acestei instituții rolul atribuit de Constituție, pentru a elimina abuzurile și corupția din instituția prezidențială și pentru a preveni alunecarea Republicii Moldova spre un stat dictatorial”, se menționează într-un comunicat al Partidului.

Aproximativ 50 de membri ai Consiliului Politic Național (CPN) s-au reunit la Chișinău pentru a confirma candidatul poporului. „Ei au acceptat unanim candidatura Violetei Ivanov, propusă de liderul formațiunii, Ilan Șor, de vicepreședinții partidului, precum și de fracțiunea parlamentară”, relatează reprezentanții Partidului.

Ilan Șor a menționat că și această campanie electorală se poate transforma într-o bătălie geopolitică, în care candidații se autoproclamă reprezentanți ai Estului sau ai Vestului, în timp ce Partidul „ȘOR” le propune cetățenilor o alternativă.

„Poporul a obosit de războaie politice și certuri. Poporul a obosit de politicieni care se gândesc doar la răzbunare. Partidul „ȘOR” nu a făcut niciodată o asemenea „politică mare”. Noi suntem singurii care nu pălăvrăgim, nu promitem, dar ne suflecăm mânecile și lucrăm pentru a face viața oamenilor mai bună aici și acum”, a declarat liderul formațiunii.

„Candidatul nostru, Violeta Ivanov, împărtășește în totalitate viziunile noastre și va contribui la realizarea programului Partidului „ȘOR” care prevede îmbunătățirea imediată a vieții cetățenilor”, a spus Șor.

„Mă lansez în această cursă electorală fiind convinsă că a venit timpul să redăm instituției prezidențiale rolul atribuit de Constituție, să nu mai admitem ca aceasta să devină o monedă de schimb în jocurile politice sau, și mai grav, să devină nucleul unui regim dictatorial”, a declarat Violeta Ivanov în cadrul briefingului de presă de după decizia CPN.

„Echipa Partidului Politic „ȘOR” a demonstrat până acum la Orhei, Taraclia și în alte zeci de localități că Republica Moldova are viitor, că putem construi și crea pentru oameni aici, acasă, un viitor prosper. Am demonstrat că în Moldova se poate trăi mai bine. Noi întotdeauna am spus lucrurilor pe nume, am promis doar ceea ce putem face și am făcut ceea ce am promis. Eu nu voi fi o excepție în acest sens”, a spus Ivanov.

Violeta Ivanov a sugerat că va merge în campania electorală cu un mesaj de coagulare a societății.

„Cred că Moldova poate deveni un stat dezvoltat. Cred că eu și echipa partidului putem contribui decisiv în acest sens. Așa cum am făcut la Orhei, așa cum facem la Taraclia și în alte zeci de localități. Cred în potențialul nostru, al tuturor. Cred în Moldova!”, a spus candidatul Partidului „ȘOR” la alegerile prezidențiale.

Violeta Ivanov, din 2009 și până acum, este deputată în Parlamentul țării. Anterior, a deținut funcția de viceministru și ministru al Mediului. „De-a lungul anilor, Violeta Ivanov a reprezentat țara noastră în diverse organizații și instituții internaționale, inclusiv în Fondul Global de Mediu. A făcut studii peste hotare, absolvind inclusiv Academia de diplomație din Geneva. Este doctor în științe, autor și coautor a zeci de publicații științifice”, comunică Partidul Șor.

Doina Secrieru

Share