Participanții la alegeri îndemnați să respecte cota de gen în listele de candidați

Participanții la alegeri îndemnați să respecte cota de gen în listele de candidați

Comisia Electorală Centrală reamintește partidelor politice și blocurilor electorale, care intenționează să participe la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, că listele de candidați pentru consiliile locale, raionale sau municipale trebuie să fie întocmite respectându-se cota minimă de reprezentare de 40% pentru ambele sexe, iar poziționarea candidaților pe liste se va face conform formulei: minim patru candidați la fiecare zece locuri.

Comisia atenționează că nerespectarea condițiilor atrage după sine refuzul înregistrării listelor de candidați de către organul electoral.

Amintim că perioada de înregistrare a candidaților pentru circumscripțiile de nivelul al doilea a început la 19 septembrie 2023, iar mâine, 26 septembrie 2023, începe desemnarea candidaților pentru circumscripțiile de nivelul întâi. Înregistrarea candidaților pentru circumscripțiile de nivelul întâi va începe de la 29 septembrie 2023.

Informații exhaustive despre organizarea scrutinului din 5 noiembrie curent, găsiți pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale sau accesând direct următorul link: https://shorturl.at/ioDHL

Share