Parlamentul Republicii Moldova va găzdui a V-a Sesiune a Adunării Parlamentare Republica Moldova – Republica Polonă

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui a V-a Sesiune a Adunării Parlamentare Republica Moldova – Republica Polonă

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui, în perioada 23-24 iulie curent, a V-a Sesiune a Adunării Parlamentare Republica Moldova – Republica Polonă. Aspectele legate de organizarea reuniunii au fost discutate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk – anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, informează Oficial.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă este un organ consultativ interparlamentar, constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral, în special în contextul procesului de asociere a Republicii Moldova la UE. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă şi Republica Moldova. Ultima reuniune a Adunării Parlamentare a avut loc la Varșovia, în perioada 8-10 octombrie 2017, în cadrul căreia a fost semnată Declarația comună a Adunării Parlamentare Republica Moldova – Republica Polonă.

Discuțiile din cadrul întrevederii au vizat și susținerea Poloniei acordată în implementarea politicilor de dezvoltare a Republicii Moldova. Potrivit Președintelui Parlamentului, sprijinul financiar polonez în cadrul Programului de asistenţă pentru dezvoltare reprezintă un suport real pentru continuarea reformelor de modernizare a ţării. Republica Moldova se află, din 2004, pe lista beneficiarilor prioritari de asistenţă poloneză pentru dezvoltare.

Andrian Candu a menționat importanța extinderii prezenţei investiţiilor poloneze în economia țării noastre. Totodată, Speakerul a apreciat faptul că produsele moldovenești sunt tot mai prezente pe piața poloneză, Polonia fiind un importator de vază al vinurilor moldoveneşti.

Doina Secrieru

Share