Nicu Popescu: Ambasadorul Japoniei a anunțat acordarea unei noi tranșe de asistență țării noastre, în sumă de 17 mln. dolari

Nicu Popescu: Ambasadorul Japoniei a anunțat acordarea unei noi tranșe de asistență țării noastre, în sumă de 17 mln. dolari

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, informează OFICIAL. 

Oficialii au abordat subiecte ce țin agenda curentă a relațiilor moldo-nipone, dinamica ascendentă a cooperării bilaterale în domeniul politic, comercial-economic, investițional și pe filiera proiectelor de asistență.

„Cu acest prilej, Ambasadorul Yamada a anunțat acordarea unei noi tranșe de asistență țării noastre, în sumă de 17 milioane dolari SUA, destinate acoperirii ratei de interes achitate Băncii Mondiale, în contextul finanțării proiectelor de dezvoltare derulate în țara noastră.

Am ținut să aduc mulțumiri părții nipone pentru acest gest de sprijin, care face parte din portofoliul substanțial de asistență acordat de către Japonia, atât de necesar țării noastre pentru a depăși provocările cu care ne confruntăm în situația de securitate tensionată din regiune.

La final, împreună cu Ambasadorul Yamada, am subliniat deschiderea pentru a contribui la avansarea parteneriatului moldo-japonez, diversificarea cooperării mutul avantajoase și sectorial diversificate dintre țările noastre”, spune Nicu Popescu.

Share