Natalia Parasca: Este evident că Partidul „Renaștere” se confruntă cu o comandă politică…

Natalia Parasca: Este evident că Partidul „Renaștere” se confruntă cu o comandă politică…

Natalia Parasca, președinte interimar al Partidului „Renaștere”, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că ea și colegii săi înțeleg faptul că perchezițiile în masă la fruntașii formațiunii și reținerea a doi deputați – membri ai „Renaștere”, sunt un răspuns al guvernării la întâlnirea sa cu reprezentantul oficial al Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează OFICIAL. 

„La această întâlnire, nu mi-a fost teamă să spun că autoritățile moldovenești impun ordinea europeană în societate. Ideea aderării Moldovei la UE își pierde rapid popularitatea în societate – susținătorii parcursului european în țară sunt deja mai puțin de jumătate. În acest context, crește numărul celor care se pronunță în favoarea integrării Republicii Moldova în Uniunea Economică Eurasiatică și a consolidării parteneriatului cu Federația Rusă.
Partidul „Renaștere” afirmă deschis că majoritatea absolută a cetățenilor moldoveni este împotriva aderării la NATO și în favoarea menținerii neutralității permanente. În ciuda eforturilor colosale ale autorităților moldovenești și a propagandei rusofobe din mass-media, majoritatea cetățenilor moldoveni nu văd Rusia ca pe o amenințare și sunt în favoarea normalizării relațiilor dintre Chișinău și Moscova”, a spus politiciana.

Natalia Parasca a remarcat că este evident că „Renaștere” se confruntă cu o comandă politică.

„Ei încearcă să zdrobească partidul, deoarece reprezentăm o amenințare reală pentru autorități. PAS ne consideră principalul concurent electoral în alegerile locale generale. Niciodată, în toată perioada de independență a Republicii Moldova, opoziția nu a fost supusă unor asemenea presiuni și intimidări ca în prezent.

Am adresat o scrisoare oficială Consiliului Europei, delegației Uniunii Europene, misiunii OSCE și misiunii ONU, în care am detaliat numeroasele încălcări ale drepturilor omului și ale libertăților politice de către autoritățile moldovenești. În această scrisoare am detaliat numeroasele încălcări ale drepturilor omului și ale libertăților politice de către autoritățile moldovenești. În această scrisoare, cerem autoritățile să înceteze persecuția politică și să prezinte scuze mamelor, copiilor și rudelor apropiate ale victimelor pentru încălcarea gravă a vieții private”, a mai comunicat liderul „Renaștere”.
Share