Ion Sula: Nu există crimă mai mare decât să-ți bați joc de viitorul unor copii. Lăsați școlile în pace!

Ion Sula: Nu există crimă mai mare decât să-ți bați joc de viitorul unor copii. Lăsați școlile în pace!

Ion Sula, președintele Partidul Social Democrat European (PSDE), a declarat că, întreg corpul didactic al liceului Dimitrie Cantemir din satul Văsieni, raionul Ialoveni, a intrat în grevă, de astăzi, și se opune categoric închiderii claselor liceale. După ce Ministerul Educației i-a purtat pe drumuri toată vara și ba a închis clasele a X-a, ba le-a lăsat funcționale, recent a decis totuși să le închidă și să-i lase pe învățători fără elevi, iar pe elevi fără dascălii lor.

„Lăsați copii să învețe. Lăsați-i să meargă la școală în staul lor, aproape de casă. E josnic și criminal să le închizi școala și să le încalci copiilor dreptul lor la educație.

Locuitorii din Văsieni sunt oameni puternici, demni și nu vor ceda. Sunt sigur de asta. Și îi îndemn să nu cedeze și să lupte până vor ieși învingători.

Nu există crimă mai mare decât să-ți bați joc de viitorul unor copii. Lăsați școlile în pace. Ajutați sistemul de învățământ, nu-l distrugeți. Știm că la distrus sunteți buni, dar ați mers prea departe”, a spus politicianul.

Ion Sula s-a adresat guvernanților: „Nu închideți școlile. Bani pentru pomeni electorale ați găsit, căutați bani și pentru întreținerea școlilor.

Acum e clar de ce PAS i-a demis pe mulți dintre șefii direcțiilor raionale de educație. Vor să-și instaleze în funcții persoane docile, care să respecte, fără să crâcnească, ordinele lor ilegale. Nu le va merge”.

Share