Munteanu, despre Raportul CCRM privind privatizarea „Air Moldova”: „Cauza principală este managementul foarte prost”

Munteanu, despre Raportul CCRM privind privatizarea „Air Moldova”: „Cauza principală este managementul foarte prost”

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, deputatul Igor Munteanu, afirmă că Raportul Curții de Conturi a R. Moldova asupra privatizării Air Moldova confirmă concluziile făcute de Comisia de anchetă pe marginea acestui subiect, transmite OFICIAL.

Potrivit deputatului, Raportul CCRM confirmă că anume managementul prost al procesului de privatizare în interesele unor anumitor grupuri de interese au dus la pierderea controlului statului asupra acestui bun.

„Raportul constată un management defectuos. Cea mai mare greutate a fost în 2015, când compania pleca într-un declin semnificativ. Între 2010-2018 Consiliul de administrație a companiei a desfășurat activitatea în lipsa unui fondator. Între 2014-2018 membrii Consiliului de administrare au beneficiat de îndemnizații, dar companie a suportat declin. Cauza principală este managementul foarte prost prin pierderea mijloacelor financiare mari, fără a stinge vreo datorie. Din acest motiv Guvernul a decis să privatizeze compania, dar acest lucru a fost o greșeală”, a spus Igor Munteanu.

De asemenea, deputatul menționează că, cele două Rapoarte vor fi transmise Procuraturii Generale, pentru a începe o anchetă pe marginea acestui caz.

Cristina Parfeni

Share