Între 29-30 decembrie, Dodon va întreprinde o vizită în Turcia. Detalii!

Între 29-30 decembrie, Dodon va întreprinde o vizită în Turcia. Detalii!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comunicat despre vizita sa în Republica Turcia, pe 29-30 decembrie 2019, în cadrul unei întrevederi cu mai mulți deputați turci, informează OFICIAL.

„Am avut o întrevedere cu o delegație de deputați turci, condusă de dl. Mehmet Altay, Președintele grupului parlamentar de prietenie Moldova-Turcia. Am apreciat asistenţa financiară şi tehnică acordată Republicii Moldova prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA), în special în UTA Găgăuzia, care pe parcursul ultimilor ani a alocat peste 33 mil. USD pentru implementarea proiectelor în diverse domenii prioritare precum ocrotirea sănătăţi, educaţie, protecția mediului ș.a.”, a scris Dodon, pe o rețea socială.

Totodată, el a oferit detalii cu privire la vizita preconizată în Turcia. „În continuarea discuției am informat membrii delegației despre vizita mea oficială în Republica Turcia, pe 29-30 decembrie 2019, în cadrul căreia este preconizată organizarea unui Forum al oamenilor de afaceri moldo-turc și desfășurarea primei ședințe a Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt”, a declarat șeful statului.

Mihaela Conovali

Share