Politolog: Atât Igor Dodon cât și opoziția pro-UE va dedica Rusiei anul 2020

Politolog: Atât Igor Dodon cât și opoziția pro-UE va dedica Rusiei anul 2020

Devine cert că interferențele Rusiei în politica internă a Moldovei va ocupa locul principal în campania (pre)electorală pentru prezidențialele din 2020. Aeroportul de la Chișinău care oficial revine în posesia miliardarului rus, apropiat al lui Putin, Andrei Goncearenko și împrumutul pentru reparația drumurilor, vor servi ca sursă pentru critica opoziției fragmentate. De această opinie este politologul Dionis Cenușă, informează OFICIAL.

„La aceasta se adaugă probele, filmate de oligarhul Plahotniuc, în care Igor Dodon recunoaște că primește finanțare de la Kremlin, cel puțin pentru necesități de partid. Este pușin probabil că UE va reacționa la informația despre ingerințele rusești, în condițiile în care Franța și Germania vor să refacă relația cu Moscova. Probabil, doar Parlamentul European va aminti factorul rusesc în demersurile sale tăioase, deja remarcate, față de Socialiști. Celelalte instituții europene vor privi atent la calitatea reformelor”, a adăugat Cenușă.

„Atât Igor Dodon cât și opoziția pro-UE va dedica Rusiei anul 2020 – primul pentru laude, cea din urma pentru critică”, a conchis politologul.

Doina Secrieru

Share