Moțiunea împotriva ministrului Apărării a fost respinsă de Biroul Permanent

Moțiunea împotriva ministrului Apărării a fost respinsă de Biroul Permanent

Fracțiunea Platformei „Demnitate și Adevăr” a anunțat că, moțiunea simplă inițiată de fracțiunile Blocului ACUM PAS împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, a fost respinsă astăzi de Biroul Permanent al Parlamentului, transmite OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Platforma DA a menționat că, Biroul Permanent în noua componență a respins includerea în ordinea de zi.

„1. a proiectului Hotărării privind crearea Comisiei de Anchetă cu investigarea circumstanțelor lichidării celor trei bănci devalizate,

2. precum și a proiectului Platformei DA privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie 2009”, se spune în comunicat.

Vice-președintele Parlamentului, Președinte al fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari: „Am avut un Birou Permanent „productiv”. PSRM-PD a respins includerea în ordinea de zi a proiectului Hotărării privind crearea Comisiei de Anchetă cu investigarea circumstanțelor lichidării celor trei bănci devalizate. Vă amintesc că recomandarea pentru crearea unei astfel de comisii se conține în Raportul pe furtul miliardului, întocmit și votat împreună cu deputații socialiști. Cred că deja se vede cine și ce dorește pe subiectul jafului bancar”.

Potrivit lor, a fost respins proiectul Platformei DA privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie 2009.

„La desert 5 socialiști și Dumitru Diacov au votat inadmisibilitatea moțiunii de cenzură împotriva ministrului apărării și separatismului, Victor Gaiciuc, motivând acest lucru că ea are un caracter individual și nu vizează politicile ministerului. Menționăm că dl. Filip a plecat de la ședință, iar dna Babuc nu a susținut respingerea moțiunii. Lupta continuă”, a mai spus Slusari.

Cristina Pendea

Share