Marina Tauber a reiterat apelul Platformei Pentru Moldova la dialog cu fracțiunile parlamentare în privința anticipatelor

Marina Tauber a reiterat apelul Platformei Pentru Moldova la dialog cu fracțiunile parlamentare în privința anticipatelor

Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Marina Tauber a reiterat marți seara apelul către partidele și grupurile parlamentare să se așeze la discuții pentru a identifica acțiuni concrete și elabora o foaie de parcurs în vederea viitoarelor alegeri parlamentare anticipate. În cadrul unor dezbateri la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Marina Tauber a menționat că nu poate fi demis guvernul și dizolvat Parlamentul fără a asigura acțiuni concrete care să nu permită aprofundarea crizei economice și pandemice.

„Nu poți demite guvernul fără a avea siguranța unui nou Guvern”, a declarat Marina Tauber, răspunzând astfel la îndemnurile deputaților din fostul Bloc ACUM, interesați, din motive politice să demită cât mai urgent actualul cabinet de Miniștri.

Marina Tauber le-a amintit deputaților că Platforma „Pentru Moldova” a lansat deja o invitație către toate fracțiunile și grupurile parlamentare să inițieze discuții în privința soluțiilor juridice de declanșare a anticipatelor, dar și pentru asigurarea administrării statului în perioada de până la alegeri.

„Platforma vede concret calea spre anticipate, dar să se așeze fracțiunile să discute și să decidă asupra unei date exacte. Nu este normal ca țara să fie în haos. Noi v-am invitat la dialog, dar nu ați venit”, a declarat Marina Tauber, adresându-se deputaților Alexandru Slusari și Oazu Nantoi, prezenți în studiou.

Totodată, Marina Tauber a dat asigurări că în pofida diferitor zvonuri, Platforma „Pentru Moldova” nu a format cu nimeni vreo coaliție majoritară în Parlament. „Declar oficial că nu suntem în niciun fel de coaliție nici cu dreapta nici cu stânga”, a declarat Marina Tauber.

De asemenea, în cadrul dezbaterilor ea s-a referit la situația din Parlament și legile adoptate în ultima săptămână, dar și situația de pe piața financiară, atrăgând atenția că deputații de dreapta au blocat formarea unei comisii parlamentare care să investigheze situația, în special cazul Moldasig și implicarea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. În opinia Marinei Tauber, comportamentul dreptei trezește bănuieli. De asemenea, ea a vorbit și despre legea prin care SIS trece sub control parlamentar, menționând că este o soluție absolut corectă și constituțională într-o țară parlamentară.

Doina Secrieru

Share