Majoritatea parlamentară cere Guvernului reintroducerea unor restricții în privința COVID-19

Majoritatea parlamentară cere Guvernului reintroducerea unor restricții în privința COVID-19

Majoritatea parlamentară PDM – PSRM cere Guvernului reintroducerea unor restricții și introducerea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiul public pentru oprirea răspândirii COVID-19. 

Potrivit unui comunicat de presă, principalele subiecte discutate su fost numărul de noi infectați în creștere, dar și gestionarea crizei privind COVID-19.

„Deputații PD și PSRM s-au arătat îngrijorați de statisticile în creștere privind numărul de cazuri noi în țara noastră și au solicitat Guvernului să reintroducă măsuri restrictive pentru oprirea răspândirii Coronavirusului de tip nou. Totodată, a fost discutată oportunitatea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiul public, implicarea mai activă a forțelor de ordine pentru gestionarea zonelor aglomerate din țară, precum și creșterea capacității de testare.

Parlamentarii au enunțat, de asemenea, și necesitatea unui plan cu măsuri concrete pentru ieșirea din criză, cu oprirea răspândirii virusului, protejarea populației și stimularea mediului de afaceri și diferitor sectoare economice. Majoritatea parlamentară a menționat că va acorda tot suportul Cabinetului de Miniștri pentru identificarea soluțiilor în actualul context”, se spune în comunicat.

La rândul său, premierul Ion Chicu a menționat că Guvernul analizează cu atenție situația din țară și urmează să vină cu o serie de măsuri care ar răspunde la problemele identificate, dar, în același timp, nu ar afecta mediul de afaceri și economia. Premierul a menționat că situația financiar-bugetară se redresează treptat și că Executivul face tot posibilul pentru a gestiona atât criza sanitară, cât și cea economică.

Majoritatea parlamentară, Guvernul și Președintele țării fac apel către populație să conștientizeze că în întreaga lume pericolul legat de acest virus încă nu a trecut, să fie responsabili, să se protejeze cu măști, mănuși și dezinfectanți, să stea acasă în măsura în care acest lucru este posibil, să evite aglomerațiile și să se adreseze medicului de familie imediat ce au simptome asociate COVID-19. Numai prin responsabilitate și solidaritate vom reuși să trecem împreună peste această provocare.

Majoritatea parlamentară a discutat și despre asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene.

„Părțile au convenit că Guvernul trebuie să avanseze în continuare pe obținerea tranșei a doua, odată ce cu aprobarea legii privind ONG-urile, condiționalitățile Uniunii Europene au fost îndeplinite.

În ceea ce privește proiectele de infrastructură, licitațiile pentru reparația drumurilor din țară sunt aproape de finalitate și, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările pe mai multe tronsoane de drum”, se mai spune în comunicat.

Cristina Pendea

Share