Mâine, socialiștii vor anunța numele unui alt candidat la funcția de Premier

Mâine, socialiștii vor anunța numele unui alt candidat la funcția de Premier

Socialistul Vlad Batrîncea, astăzi – în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că urmează a fi depus un demers la Curtea Constituțională cu privire la procedura de înaintare lui Igor Grosu la funcția de Premier. La fel, socialistul a declarat că mâine majoritatea parlamentară va anunța numele unui alt candidat în fruntea unui Cabinet de miniștri, informează OFICIAL.

„Am avut mai multe întrevederi cu cei din PAS, începând cu luna februarie. În cadrul dialogului, am reiterat deschiderea noastră și pe subiectul alegerilor parlamentare anticipate, evident după vaccinarea populației. Ieri, am reiterat poziția noastră doamnei Maiei Sandu și că trebuie să avem o foaie de parcurs. Aveam senzația că discuția a fost productivă, ce s-a întâmplat paralel cu acest lucru? Ieri eram foarte aproape, conceptual, de a aproba planul”, a comunicat Batrîncea.

„Cine a luat decizia să o influențeze pe doamna Durleșteanu să se retragă când noi aveam dialogul în Președinție? Aceste lucruri, la sigur, vor fi examinate și cu detalii vom veni pe parcurs. Ieri a fost aplicată o lovitură asupra intențiilor noastre de a găsi soluții. Aceasta a fost o lovitură asupra partidelor politice. Implicarea unor forțe din afara statului Republicii Moldova, la sigur, trebuie condamnată”, a mai spus el.

Prin urmare, socialistul a spus: „Noi suntem gata de dialog, dar în anumite condiții: legale și asigurării unui dialog adecvat politic. Dacă va fi o dorință sinceră de a dialoga cu noi, din partea Președinției, și anume de a elabora o foaie de parcurs, atunci doamna Președinte trebuie să se gândească dacă această înaintare a fost rațională”.

La fel, Batrîncea a anunțat: „Noi vom depune un demers la Curtea Constituțională, unde vom solicita să constate abaterile de la normele legale cu privire la procedura de înaintare a domnului Grosu. Au fost încălcate anumite prevederi”.

În același timp, socialistul a anunțat că mâine se va cunoaște numele unui alt candidat la funcția de Premier.

„Mâine, vom înainta, oficial, din partea majorității parlamentare un candidat bun pentru a face față crizei. Noi avem mai mulți candidați. La această etapă nu vom examina înaintarea domnului Dodon. Acesta va fi un membru de echipă care va face față tuturor presiunilor. A ocupat funcții importante, a condus anumite procese importante și are experiență bună în gestionarea crizelor”, a precizat socialistul.

„Acest candidat este apreciat de toți cetățenii Republicii Moldova, nu doar de cei de stânga, dar și de cei de dreapta”, a conchis Batrîncea.

„Nu este domnul Chicu”, a răspuns socialistul la întrebarea unui jurnalist.

Mihaela Conovali

Share