Maia Sandu: Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție

Maia Sandu: Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție

Președintele țării, Maia Sandu, în Parlament, a cerut crearea Curții Anticorupție.

Potrivit spuselor sale, Republica Moldova poate reuși „doar dacă avem o justiție care are grijă de respectarea legii”.

„Nimeni nu pune la îndoială acest lucru. Cu toții știm că oamenii cer dreptate, iar dreptatea se reconstruiește prin încredere. Din păcate, această încredere este încălcată de unii judecători, procurori corupți care au distrus sentimentul dreptății din Moldova și acum se opun din răsputeri curățării justiției.

Schimbările care au început în justiție sunt corecte și își vor îndeplini scopul – de a avea în sistem judecători independenți care pun legea în capul mesei. Rezistența din sistem la această curățare era de așteptat. Cei corupți, cei deprinși cu comenzi la telefon, cei obișnuiți cu mita nu vor să-și schimbe năravul sau, și mai mult, să fie pedepsiți pentru ce au făcut. Dar asta nu ne va opri. Pentru moldoveni dreptatea este esențială. Oricât de complicat ar fi, vom duce la capăt curățarea justiției”, a declarat politiciana.

Maia Sandu a remarcat că, corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol la adresa Moldovei. „Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze țara. În acești 2 ani justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o”, a adăugat ea.

Șeful statului a precizat că e nevoie de o instanță care să investigheze cazurile de corupție mare.

„Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui vom reuși să corectăm răul făcut țării noastre”, a subliniat ea.

Share