Igor Grosu: Orice popor, orice societate trebuie mai întâi să răspundă clar la o întrebare: „Cine este, ce limbă vorbește, de-a cui neam este?”

Igor Grosu: Orice popor, orice societate trebuie mai întâi să răspundă clar la o întrebare: „Cine este, ce limbă vorbește, de-a cui neam este?”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis un mesaj către deputații BCS, care au boicotat ședința de astăzi a Parlamentului din cauza proiectului privind limba română, informează OFICIAL.

Igor Grosu a spus că „Orice popor, orice societate trebuie mai întâi să răspundă clar la o întrebare: „Cine este, ce limbă vorbește, de-a cui neam este?””.

„Atâta timp cât nu vei ști, nu vei recunoaște cine îți sunt strămoșii, istoria ta, poporul tău, nu vei fi respectat de nimeni, nici de cei buni, dar mai ales de cei care te urăsc, care nu te-a considerat niciodată parte egală în discuții, nu te-a tratat ca un popor cu demnitate.

Iată de ce, târziu, da, am întârziat, dar mai bine mai târziu decât deloc, decât să perpetuezi starea asta de a sta într-o gară și a aștepta: ba te duci, ba rămâi. Noi am luat o decizie întârziată, dar curajoasă și foarte corectă. În timp, sunt sigur că și ei vor aprecia, sunt sigur. Ei deja apreciază, dar nu recunosc, pentru că-s ipocriți. Își trimit copiii la studii în România, iar cei mai bănoși îi trimit mai departe, pentru că vor studii europene, se gândesc la viitorul copiilor lor și asta e bine.

Duceți-vă și depuneți-vă cetățeniile, cei care bravați cu ele, mergeți și beneficiați de toate favorurile pe care le dă statul român, toate favorurile pe care le dă UE. Nu vă văd pe malul Baikalului să vă bronzați sau prin Sahalin la cumpărături, deși sunt destinații interesante, dar nu-i văd acolo cu live-uri. Îi văd în altă parte, de aceea o să mergem consecvent și hotărât înainte, indiferent de ce n-ar spune ei și cât de acide nu ar fi discursurile lor”, a spus Igor Grosu.

Share