Maia Sandu: În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene

Maia Sandu: În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene

„În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți” – a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în discursul său susținut în Parlament, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, poate transformările pe care urmează să le facem cu multă sudoare sunt nu doar pentru a garanta intrarea noastră în Uniunea Europeană. Ele trebuie făcute pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Nu putem aștepta să vină europenii să ne măture străzile și curțile, să ne planteze copaci, trebuie să o facem noi înșine. Toată lumea trebuie să lucreze disciplinat ca acasă să fie bine.

„Anul 2023 poate fi unul în care moldovenii încep să creadă în ei înșiși, iar cei care se lamentează că nimic nu-i posibil devin mai puțini. Este nevoie să fim cât mai mulți pentru ca Moldova chiar să fie europeană în 2030. Să fim mândri de noi și să ne uităm cu demnitate în ochii celor care vin după noi.

Viitorul nostru nu poate fi construit de un partid sau de un președinte. El poate fi construit doar dacă, cot la cot, lucrăm toți împreună. Oricât de greu ar fi. Când simțim că ne este prea greu, să ținem minte că muncim ca să trecem peste aceste greutăți pentru ca să le fie mai ușor copiilor noștri.

Vin cu apel către fiecare cetățean să ne îndeplinim rolul, acolo unde suntem, în crearea viitorului european al țării noastre. Să-i convingeți pe cei nesiguri că anume acesta este drumul nostru. Încurajați calea europeană, vorbiți despre faptul că o viață europeană este ceea ce merită moldovenii. Să ne ținem uniți, toți pentru unul și unul pentru toți” – a menționat oficialul.

Maia Sandu a mai spus că „anul 2023 va fi despre o Moldovă care se ridică și devine puternică. Despre cetățenii noștri care se unesc și muncesc pentru a aduce Uniunea Europeană acasă”.

„Credința mea este că moldovenii sunt neam de gospodari, care înfruntă greutățile cu fruntea sus și reușesc în situații incredibil de complicate.

Să ne aducem aminte că avem un neam demn și să credem că puterea de a ne ridica se află în noi înșine. Eu cred în Moldova. Vreau și voi să credeți în Moldova. Moldova europeană este unica noastră cale. Noi suntem generația care va aduce Moldova în Uniunea Europeană și o vom face până în 2030”, a conchis Președintele.

Share