LOC – un an de la constituire

LOC – un an de la constituire

Liga Orașelor și Comunelor (LOC) sărbătorește astăzi 1 an de la fondare. La data de 26 martie 2023, la inițiativa unui grup de primari și aleși locali de ambele niveluri, a avut loc Congresul de constituire a primei mișcări social-politice a satelor, comunelor, orașelor și municipiilor din Republica Moldova.

„Pentru prima dată, vocea comunităților locale a fost auzită în viața politică a țării iar adepții descentralizării și valorilor de bază a autonomiei locale, au avut ocazia să fie consolidați într-o formațiune politică.

În mai puțin de 5 luni de la înregistrarea oficială, formațiunea a participat în prima competiție electorală și a reușit să obțină un scor onorabil în cadrul alegerilor locale generale.

Astfel, grație implicării oamenilor curajoși și determinați din întreaga țară, visul acestora de a construi de jos în sus propria platformă politică, a devenit realitate în mai puțin de un an”, se spune în declarația partidului.

Totodată, se spune că – în perspectiva coalizării LOC cu alte formațiuni politice, se crează toate premisele ca problemele cu care se confruntă comunitățile locale și descentralizarea administrativă și financiară să devină o prioritate națională pentru viitoarea majoritate parlamentară din care LOC își propune să facă parte.

„În această zi, aducem sincere felicitări și mulțumiri tuturor colegilor care au crezut în mișcarea noastră și care continuă să se dedice dezvoltării și consolidării acesteia. Pentru că LOC nu e doar un partid. LOC este o IDEE pe care o materializăm ÎMPREUNĂ!”, au mai spus conducătorii partidului.

Share