Lider PL despre ce ar provoca alegeri noi la Primăria Chișinău

Lider PL despre ce ar provoca alegeri noi la Primăria Chișinău

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, liderul fracțiunii Partidului Liberal (PL) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu a fost întrebat: Există opinia că, pentru a curma jocurile politice ce au loc în jurul Primăriei Chişinău, Dorin Chirtoacă ar trebui să demisioneze şi să dea dreptul locuitorilor capitalei să decidă cine trebuie să o conducă. Ce părere aveţi?

„Cetățenii în 2015 l-au mandatat pe Dorin Chirtoacă să conducă municipiul, deci el are o responsabilitate față de cetățenii care l-au ales și care sunt sute de mii. Cei care vor demisii fac jocul socialiștilor și au doar interese mici de partid, plus că asta ar provoca alegeri noi la Primărie și asta înseamnă iarăși risipă de bani pentru un primar de un an. Pentru ca în 2019 vor fi alegeri locale generale, inclusiv la Primăria Chișinău”, a menţionat el.

Întrebat cu ce crede că s-ar solda alegerile anticipate ale Primarului capitalei, dacă, totuşi, la un moment dat ar fi organizate, Ion Cebanu a răspuns: „Nu admit nici un fel de scenariu, sunt convins că referendumul va fi boicotat”.
Despre şansele ca Dorin Chirtoacă să scape cu faţa curată din dosarele ce i-au fost intentate, el spune: „Dorin Chirtoacă nu este vinovat, cetățenii îl susțin, prin urmare eu cred că este, din punctul ăsta de vedere, cu conștiința împăcată. Alții, care au făcut ilegalități, trebuie să-și facă griji”.

Mihaela Rotari

Share